Alex Brouwers

Regisseur/componist/producer

In 1989 begon Alex als zanger bij producer, Ferdi Lancee. Zijn eerste single kwam uit onder het label van Stock, Aitken & Waterman. Later tekende hij bij Universal Music.
Tegelijk met zijn zangcarrière deed hij in de studio veel ervaring op met het schrijven en produceren van liedjes en mocht hij werken met vele succesvolle muzikanten, songwriters en producers. Guus Meeuwis nam het nummer ‘Droom voor het leven’ op, dat hij samen schreef met Daniël Lohues.


Vanaf 2000 is Alex zich meer gaan toeleggen op het schrijven voor bedrijfsevenementen, waarbij hij verantwoordelijk was voor productie en regie, met als beloning een Gouden Giraffe voor het concept ‘Tilburg Prominent’ in 2005. Een aantal voorbeelden van geslaagde bedrijfsevenementen onder zijn regie zijn: Award Gala voor Philips, BOVAG Fiets branchedag, PLUS Verkiezing, de Wereld Havendagen, de jaarlijkse NIMA bijeenkomst en vele anderen.

Video is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij evenementen en shows. Steeds vaker is video een standaard onderdeel van een productie. Sinds 2001 is Alex zich meer gaan verdiepen in videotechniek en werd hij een allround professional op het gebied van creatie van video content.

Vanaf 2007 is Alex publieksevenementen gaan produceren en regisseren; 6 edities van Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA, 2 shows van Gerard Joling in Ahoy’, René Froger in Ahoy’, Gerard Joling LEKKER in de Ziggodome, Samen met Dré in de Amsterdam ArenA en de rebranding van Walibi Holland.

Alex Brouwers is met zijn veelzijdige achtergrond en schat aan ervaring op het gebied van video, songwriting, productie en regie een welkome aanvulling binnen het team van Mood Concepts. Zo verzorgde hij onder meer het Koninklijke werkbezoek aan de Achterhoek, een twin-event tussen Nederland en Engeland en diverse andere producties. Als freelance regisseur/producent is hij  in staat – om samen met Corine Berkel – voor iedere wens of doelstelling een creatieve vertaalslag te maken en toe te zien op de perfecte uitvoering daarvan.

Terug naar wie zijn wij?

Alex Brouwers