(Waan)Zinnige uitjes

Maatschappelijk Betrokken Teambuilding!

Mensen zijn van nature bereid om iets te doen voor een ander. Het zit ons letterlijk in de genen. Naast dat men op persoonlijke titel actief is voor anderen, voelen steeds meer bedrijven zich ook geroepen iets te doen voor de samenleving. Mood Concepts biedt daarom (waan)zinnige uitjes! Want waarom zou je niet kiezen voor een maatschappelijke invulling van jullie teamdag of bedrijfsevenement?

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is de term waaronder bedrijfsmatig vrijwilligerswerk bekend staat.  Door een steeds verder terugtrekkende overheid, is dit meer welkom dan ooit. Wij verzorgen praktische programma’s die ook jouw bedrijf kunnen helpen invulling te geven aan  de maatschappelijke betrokkenheid van jouw bedrijf.

Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook: hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie of hoe creëren we banen voor mensen die aan de andere kant van de wereld in armoede leven? De sociale onderneming is wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag.

Iets doen voor een ander samen met je collega’s vergeet je niet snel. Iedereen kijkt na afloop terug op een geslaagd evenement. Jullie, maar zeker ook de ontvangende partij. Het is een regelrechte energy-boost. Mood Concepts maakt jullie wensen concreet want er is veel mogelijk. Immers, hulp kan al nodig zijn op de hoek van de straat. Bij het organiseren van een succesvol maatschappelijk evenement ontstaan vragen als: Voor welke doelgroep willen we ons inzetten? Steken we de handen uit de mouwen of gaan we liever met een bijzondere groep mensen op stap. Gaan we borrelen ter afsluiting of blijven we gezellig met de groep eten op locatie?

De reacties van de deelnemers zijn unaniem; onvergetelijk! Zo bouwden er deelnemers speeltoestellen voor honden binnen een dierenasiel. Werd er met 40 bejaarden een bezoek gebracht aan Volendam inclusief een lunch bij het vermaarde Hotel Spaander. Verzorgden wij een fietsclinic voor de bewoners binnen twee AZC’s en hielpen we een aantal Voedselbanken met hun inzamelingsacties in supermarkten. De betrokkenheid van de deelnemers zal maximaal zijn als zij zelf Goede Doelen aan mogen dragen in hun persoonlijke omgeving of de omgeving van het bedrijf of mogelijk een toekomstige werkplek.

(Waan)zinnige uitjes zijn echt van deze tijd en ook voor jouw bedrijf wellicht net het idee voor de juiste invulling van de komende teamdag of bedrijfsevenement.
 

(Waan)Zinnige uitjes